Att bo på landet

Allt fler väljer att lämna storstaden för att flytta ut på landet. Många kanske tror att det främst är äldre som väljer att lämna storstadens hektiska puls för det betydligt lugnare lantlivet.

Undersökningar visar att även unga skulle kunna tänka sig att flytta ut på landet. Funderar man på att lämna stad för land kommer här några tips och saker man bör tänka på.

En av de saker man ska ha i åtanke när man flyttar ut på landet är hur man gör med transporter, då kollektivtrafiken ofta är mycket mer begränsad ute på landet än vad den är i stan. Är man två behöver man kanske två bilar för att sig till jobb och liknande. Dessutom bör man också vara beredd på att lägga en del tid på transporter till olika ställen då avstånden kan vara stora.

En fördel, kanske den allra största, med att flytta ut på landet är givetvis närheten till naturen som ofta finns direkt utanför dörren, något man definitivt inte hittar i stan. Att när som helst bara kunna gå en skogspromenad och känna lugnet utan att höra ljudet från bilar och annat buller är kanske något av det bästa som finns.

En annan fördel med att flytta ut på landet är att bostadspriserna är betydligt lägre än i stan. Eftersom husen inte kostar så mycket gör detta att det blir pengar över, vilket ger möjlighet att renovera och rentav skapa det drömhem man alltid drömt om.