Att välja villa

Alla har vi våra drömboenden och att välja villa kan vara en av dessa. Man har en längtan till något eget och familjesituationen kanske kräver att ni skaffar er något större då antalet i familjen har utökats. Att bo i ett hus har många fördelar men det är också en hel del ansvar och arbete som måste utföras för att huset ska vara trivsamt och att man kan bo i det.

Som förstagångsköpare så är det alltid lite extra spännande med ett husköp och vissa gånger så kan det behövas hjälp för att något gått snett eller köpet blev inte som ni tänkt er. Det kan vara smart att anlita någon bostadsjurist som kan detta med villaköp och om det gått galet. Det kan vara fråga om dolda fel eller annat som i efterhand blivit en tvist mellan dig som köpare och säljaren.

Man vill ju att affären ska gå så smidigt som möjligt och att man vet vad man köper. Säljaren har ett ansvar att tala om eventuella fel som denne vet med sig om huset och du som köpare har en undersökningsplikt att kolla upp att allt är ok innan köpekontrakt skrivs. De flesta gångerna så blir det en lyckad affär och plötsligt står ni som ägare till en vacker villa. precis som ni önskat.

Vi hoppas att ni hittar den villan som ni önskar och att allt blir exakt som ni tänkt er, utan dolda fel och alla problem. Nu börjar den verkliga utmaningen att skapa detta hus till ert framtida hem.