Starta ett Internetbaserat företag

Att bosätta sig på landsbygden kan för en familj skapa vissa problem. Är du i arbetsför ålder kan det bli långa avstånd och många pendlingstimmar till arbetet. En förutsättning är att du har egen bil eftersom infrastrukturen på Sveriges landsbygd idag inte är så välfungerande. Ett bra alternativ för dig som funderar att bosätta dig på landsbygden är att starta ett eget företag, på Internet.

E-handel

E-handel har framtiden för sig och den har vuxit lavinartat de senaste åren. 2012 omsatte e-handeln hela 31,6 miljarder kronor. Den ökade hela 14% från året innan medan detaljhandeln bara ökade med 2,1%. Att starta en e-handel är perfekt för den som bosätter sig på landsbygden eftersom du inte är beroende av att finnas i någon större stad, enda kravet är att du har en välfungerande nätverksuppkoppling.

Ska du starta en e-handel är det viktigt att du hittar en bra idé, kommer på vad du ska sälja och räknar på att det kommer att ge en bra omsättning. Eftersom utbudet av webbshoppar ökat mycket krävs det att din idé är genomtänkt. Kolla gärna runt och se på bra webbshoppar som finns idag, hur de är uppbyggda och fundera varför folk handlar just där. Det krävs att din webbshop är välbyggd med bra rubriker och att den är lätt att navigera i . Kunden kräver att det ska vara lätt att handla och att det går snabbt och smidigt.

Starta eget

Funderar du på att starta ett eget företag finns det idag god hjälp att få. Arbetsförmedlingen erbjuder bland annat starta eget kurser där du får information, hjälp och vägledning i ditt kommande företagande. Du kan även få hjälp på annat håll. Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket har skapat en gemensam webbsida med samlad information om att starta eget och driva företag. Här får du information om deltagande i företag-dagar, hur du skapar en affärsplan och hur du registrerar en enskild näringsverksamhet.