Starta webbshop

Landsbygden har idag fått många fler möjligheter att överleva tack vare datorernas inträde i hemmen. Vi handlar som aldrig förr via nätet och det spelar ingen roll var ”affären” är geografiskt belägen.

Det tog ett tag innan internet-handeln kom igång. Det var ett viss motstånd mot att handla via nätet i början, men idag har internethandeln fått ett rejält uppsving. Redan under förra året kunde man se en rejäl ökning av försäljningen hos internetbaserade företag. På SCB kan vi läsa att framförallt inom elektronikbranschen hade redan då försäljningen femdubblats sedan millennieskiftet. Sedan dess har många andra branscher klivit fram med stora försäljningssiffror.

Här har landsbygden verkligen en chans att hävda sig mot de stora städerna och mer tätbefolkade områdena. Det går lika bra att driva en framgångsrik webbhandel i Norrlands inland som i Storstockholm. Det kan till och med gå ännu bättre! Att hyra en lokal i Stockholm är mycket dyrt och det går inte att jämföra med priserna i en glesbygd. Det finns dock två saker som kan vara hämmande för företag på landsbygden:

  • Hur bra internetuppkopplingen är
  • Hur stora fraktkostnader man har

Kan dessa problem lösas på ett bra sätt finns inget som hindrar en glesbygdsföretagare att bli mycket framgångsrik som E-handlare.

Det som är av allra största vikt när man startar sin E-handel är att ha en bra plattform för sin webbshop. Här kan vi tipsa om http://www.kodmyran.se som levererar mycket bra helhetslösningar för en webbshop. Hemsidorna är snygga, relativt billiga och supporten är mycket bra. Man skall alltid tänka på att välja att köpa sin hemsida från en byrå som ger riktigt bra support. Det är mycket som skall klaffa när försäljningen tar fart och en webbshop är en förhållandevis svår sajt att administrera. Hos Kodmyran får man mycket hjälp med viktiga saker som till exempel råd om implementering av olika betalningslösningar. Kika in på deras hemsida för att få inspiration till din nya shop!