Hitta kärleken på landsbygden

Om du bor ute på landsbygden kan det kännas svårt att vara singel och ännu svårare att hitta kärleken, eftersom de flesta redan är gifta. De som är singlar samtidigt behöver inte vara ”din typ” eller i närheten av din ålder.

Det är mycket som ska stämma när man letar efter en partner. Till exempel kan det vara viktigt att man har ungefär samma musiksmak, bakgrund, intressen och mål i livet.

Utbudet ökar dock drastiskt om du kan tänka dig att börja dejta via nätet. Om du registrerar dig på en dejtingsajt har du plötsligt tusentals kontaktannonser med andra singlar som liksom du söker kärleken.

Här har folk försökt vara så ärliga som möjligt med vad de gillar och inte så titta på deras profiler och vad de skriver, inte bara fotot. Ett foto säger nästan ingenting om det är din nya livspartner eller inte. Bor man på landet kanske det är svårt att starta ett förhållande med  någon som bor och älskar storstan. Det som är bra med kontaktannonser är att man kan söka på singlar i sitt eget område. Det kan vara en bra början.

Dejting på nätet erbjuder möjligheten att hitta någon som verkligen ser på livet på samma sätt som dig själv. Om det inte finns någon i din närhet på nätet kan du alltid prova att leta partners som bor längre bort. Det kan vara lite svårt att få ett distansförhållande att fungera men känns det rätt med en person så är det värt att ta chansen!

Var inte blyg att ta kontakt med flera personer. Bara för att du skriver ett litet meddelande betyder det inte att du har bundit upp dig eller lovat något. Försök starta en konversation med dem du anser är intressanta. Första gången kan det vara tacksam att prata om gemensamma hobbys eller vad ni gillar med platsen där ni bor. Då kanske dialogen flyter på lite lättare när ni pratar om ämnen ni båda är bekväma med.

När du väl har fått kontakt med någon kan ni skynda långsamt. Ni behöver inte träffas dagen efter utan njut av friheten att kunna ta sin tid och formulera sina tankar i text. Prata över mejl och chatt en stund innan du förslår att ni ska ringa varandra. Förhoppningsvis har ni pratar så mycket då att samtalet flyter på. Pinsamma tystnader hör så klart till dejtinglivet men det kan vara ganska skönt att slippa det värsta.