Landsbygsföretag

Trots ständiga rapporter om att landsbygden är på väg att utarmas så är det faktiskt så att det finns en hel del goda möjligheter till företagande även på landsbygden.

En av landsbygdens absolut största tillgångar är som bekant naturen, vilket är något som de många utländska turister som besöker Sverige verkligen uppskattar. Även om vi svenskar kanske inte tänker på det vanligtvis är faktiskt vår natur ganska så fin och fantastisk, och kanske framför allt när man kommer upp en bit i landet. Så turism är verkligen en bransch man som företagare på landsbygden bör överväga.

Ett bra tips för den som redan idag kanske driver en lanthandel, bensinmack eller liknande är att utöka verksamheten med vandrarhem eller varför inte ett ”bed and breakfast”. En annan näringsgren som kan vara intressant för den som bor på landsbygden är den inom hantverk och dylikt. Detta kan givetvis även kopplas till turism då det ofta kan vara ganska lukrativt att sälja just hantverk till turister. En annan möjlighet om man sysslar med hantverksprodukter av olika slag är att inte bara sälja dessa i en fysisk butik utan också på nätet, där man i princip har hela världen som potentiell kund.

Att sätta upp en liten E-handel eller motsvarande är varken speciellt svårt eller för den delen dyrt. För övrigt så är just olika former av Internetföretagande utmärkt för den som bor på landsbygden eftersom det ju går att driva var man än befinner sig. Allt som krävs är en Internetuppkoppling. En annan fördel är ju också att det finns många olika grenar av detta, inte bara försäljning som tidigare nämnts, utan det går även att vara verksam inom exempelvis webbmarknadsföring, webbdesign eller som webbskribent. En annan möjlighet för den som vill bli entreprenör på webben är att starta ett reseföretag på nätet. Möjligheterna inom just den branschen är stor eftersom i princip alla resor som köps idag köps på just nätet.