Hur får du den perfekta julinredning?

Julen är en tid då en inredare föds i varje hushåll. Även de som vanligtvis inte bryr sig så mycket om inredningen, vill få samma mys som vi ser i tidningarna och på Instagram. Då gäller det att kavla upp ärmarna och skapa det själv.

Klipp ut bilder

Hitta bilder du gillar, stämningen du söker efter, och klipp eller skriv ut dem. Skapa ett julkollage med de saker som du tycker speglar din typ av jul. En del vill ha naturliga material och en traditionell jul medan andra tittar på det som trendar just nu och hittar en moderna julinredning.

Granen

Fokuset borde alltid ligga runt granen. Förr var det tradition att granen inte skulle kläs förrän dagen innan julafton. Idag är det vanligare att granen åker fram tillsammans med resten av julprylarna, så du får njuta av ljuset och stämningen lite längre. Julinredning känns överflödig redan efter nyår men under hela december kan du njuta av årstiden!

För dem som inte vill vattna, städa upp barr dagarna i ändan eller har allergier, är plastgranen bästa alternativet. Plastgranen är fylligare och grönare än de äkta och gör det lättare att härma den storslagna amerikanska julen med svulstiga granar som tar upp halva rummet. Söker du en traditionell stil ska du köpa en äkta julgran, de är lite tunnare men har fördelen att den kommer med en fantastisk doft!

Utvalda detaljer

Släng inte ut tomtar och rödgröna tyger över hela huset och tänk att julen är här! En mysig julinredning handlar om detaljerat arbete. De som har skapat julbilderna du har klippt ut, hur lång tid tror du det spenderat på dem innan fotot togs? Det kan handla om flera dagar. Flytta runt saker för att hitta rätt plats, skapa små stopp där du uppmanas att stanna upp och beundra. En skål med nötter på spiskransen, ett litet tomteland på ett sidobord, ett julspel på fönsterbrädan och så vidare. Det är en magisk tid där du ska se något nytt, vackert och spännande var du än riktar blicken.