Renovering av badrummet

Det kan omfatta en stor del av din ekonomi när det är dags för renovering av badrummet, den andra stora kostnaden kan vara köket. Som med all renovering så gäller det att planera noga och se över de kostnader som blir för att renovera ett badrum. Att göra en budget är väldigt bra så att man får koll på vad pengarna används till.

Att välja produkter

Det är mycket som ska tänkas på vid renovering av badrummet, framförallt vilken badrumsinredning som ska väljas. Var ute i god tid och börja med kolla upp det som kan vara intressant i det nya badrummet. Allt från duschar, handfat till badkar och kakel och klinkers. Gör en lista på tänkbara produkter och se hur de passar in i den budget ni gjort. När allt börjar falla på plats så är frågan om ni ska ta in hantverkare för renoveringen eller om ni ska renovera själv. Det kan finnas fördelar med att göra allt själv men helt klart så kan en hantverkare göra jobbet så mycket fortare än vad du själv kan.

Renovera själv

Självklart så kan ni renovera badrummet själv om ni är händiga, kolla upp vilka regler som gäller för våtrum först innan ni sätter igång. Ju bättre ni planerat desto lättare så kommer det att gå med renovering. Se till att försöka följa den plan som ni skapat med både skisser och budget. När man arbetar i våtrum så är det är viktigt att göra efter konstens alla regler, speciellt i ett badrum. Dokumentera alla de steg som ni gör i renoveringen med fotografier och kolla alltid upp med det försäkringsbolag som ni har. Det är viktigt att ni har torrt på fötterna så att säga om ni renoverar ert badrum själv.