Skapa ett mysigt sovrum

Ett sovrum ska vara en plats där du ska koppla av, varva ned, ha det mysigt med din partner och sova djupt. Ett sterilt och ekande rum bjuder inte in till några av de sakerna. Ett mysigt sovrum är inte svårt att skapa, bara du vet vad du gillar. 

Mörka väggar

Du kan skapa en mysigare känsla med mörkare väggar. Mörkblå är en utmärkt och lugnande färg för sovrumsväggarna. Om du vill ha tapeter, testa stora mönster som istället för små som kan se plottrigt ut. Mönstret ska gärna ha mjuka linjer. En matt vägg har mer djup och sitter helt rätt i tiden. Mörka väggar kan du gärna kombinera med naturmaterial och textilier i dova nyanser för en sammanhängande inredning.

Belysning

Du behöver inte ha stark belysning i hela sovrummet. En läslampa ovanför sängen kan vara lite starkare men taklampan behöver bara belysa rummet så du ser vart allting är. Eller så kan du skippa taklampan helt och ha fler mindre ljuskällor istället. Fönsterlampor passar alltid i ett sovrum. Det ger en mjukt ljus utan att blända och kan vara tända långt in på natten utan att skenet stör. De finns i alla former och färger och kostar inte så mycket. Det går alltså att köpa in olika varianter och byta ut dem för att förändra sovrummet då och då.

Tyger

Det är svårt att ha för mycket tyger i ett sovrum. Överkast, sänglinnen, filtar, kuddar, gardiner och mattor kan blandas fritt och skapa den där mysiga känslan som du är ute efter. En säng med endast två kuddar ser ganska tråkig ut. Lägg dit tre eller fyra kuddar till, antingen vanliga sängkuddar eller prydnadskuddar och se hur sovrummet får en lyxkänsla!