Starta internetbaserat sportcommunity

Starta internetbaserat sportcommunity även om du bor i glesbygd

Att glesbygden sakta men säkert dör ut är sant på ett sätt. Detta om man i första hand fokuserar på antalet butiker, hur många som bor i glesbygdssamhällen eller om bygden har bank, apotek och bibliotek eller inte. Men de fysiska affärerna och samhällstjänsterna fyller allt mindre funktion när det mesta blir internetbaserat. Matvaror, mediciner och böcker går att beställa online och att spela om pengar i en spelbutik blir allt mer förlegat med det stora utbudet av spelbolag på nätet.

Genom ett levande digitalt socialt liv umgås även ungdomar allt mer oavsett om de har hundratals mil mellan deras bostadsorter. Förutom att umgås med vänner och bekanta på Facebook är smala communitys mycket populärt. Ett sätt, för den sportintresserade, är alltså att starta ett internetbaserat sportcommunity där personer med intresse för samma sport kan diskutera med varandra, ge tips och råd eller bara umgås. Det kan vara ett community som enbart fokuserar på en idol som exempelvis Zlatan likväl som ett community som handlar om handboll, kulstötning eller längdhopp.

Att hitta fotbollsintresserade som vill diskutera fotboll är lätt på någon av de communitys som redan finns på området. Men de som har ett smalt intresse kan med fördel starta upp sitt egna community. Det finns färdiga forummallar att använda sig av eller facebookgrupper att skapa vilket är extremt enkelt. När väl sidan är uppe gäller det bara att hitta likasinnade. Vill du hitta de som intresserade av en enda fotbollsspelare så besök fotbollscommunitys och bjud in intresserade deltagare till ditt forum. Eller kasta ut en kommentar på Facebook om ditt nya forum. Ofta krävs det inte mer eftersom facebookinlägg delas vidare och folk tipsar varandra om spännande inlägg. Så oavsett om ditt sportcommunity ska handla om allsvenskans domare eller Anders Svenssons fotbollskarriär så finns det människor med samma intresse. Det gäller bara att hitta dem.