Starta turismföretag

Du kanske bor i någon stad men är född och uppvuxen på landsbygden. Nu känner du att det är dags att flytta ”hem” då barnen ska börja skola och allt vad det innebär. Du har ett intresse för dina föräldrars gård och har ett genuint intresse för att vistas i skog och mark. Läget är perfekt för hela familjen att satsa på detta.

Du börjar med att göra en marknadsundersökning hur det ser ut inom just den turistnäringen du planerar på att starta. Du skickar in en ansökan för landsbygdsstöd hos länsstyrelsen med anledning att du tänker köpa upp dina föräldrahem med tillhörande hästgård. Det kan vara skillnad mellan olika länsstyrelser, men just hos dig ser det ljust ut. Så förhoppningsvis får du igenom din ansökan. På webbsidan http://www.startaforetag.nu så får du många bra tips och artiklar om hur det är att starta eget företag. När man är på gång att starta eget företag så är ju all information man kan få bra. Det är mycket information man ska ta in och annat som ska falla på plats innan man är redo att köra i gång.

Det är självklart en hel del pappersjobb innan man är i gång med företaget, men när man väl är i gång så har det ju sin charm med utmaningen att det ska gå runt och att företaget ska bli lönsamt. Allt börjar med att du gör din marknadsundersökning för att kolla läget. Sedan så påbörjar du din affärsplan som kommer att följa med dig som företagare och utvecklas allt eftersom du utvecklar dig själv och ditt företag. Sedan så är det dags att göra en budget för att få en hum om hur ekonomin kommer att se ut just nu och framöver. Kommer du att ha råd att göra några investeringar eller måste du vänta ett tag innan du kan göra det.