Vintersäkra ditt hus

Innan vintern slår till med full kraft så kan det vara gott att titta över och vintersäkra ditt hus. Det kan finnas en del att göra innan det börjar frysa på och bli kallt. Framförallt så huset klarar vintern men också för att det är mycket enklare att göra det nu medans det inte är så kallt och en massa snö ute.

Det första du kan göra är att rensa dina hängrännor från gammalt löv och annat som ligger kvar. Får det ligga kvar skräp i hängrännor och renstrattar så kommer detta att frysa och det blir problem då det börjar töa. Kolla också upp att taket är intakt och inget är skadat och kan till våren skapa läckage. Se till att husnummer och annat sitter som det ska på fasaden och att inget är skadat som kan förstöra än mer under vintern.

Plocka in alla trädgårdsredskap och koppla ur vattenslangar och annat som använts för trädgården. Om du förra vintern upplevde drag från något fönster eller dörr så passa på att täta där inför kommande vinter. Är det ett hus med självdrag så täta inte helt och hållet utan låt den övre delen av fönstret vara som det är. Har ni luftvärmepump så kolla upp utomhusdelen så fläkt och annat är som det ska. Kanske du ska leda kondensvattnet från värmepumpen så det inte blida så mycket is om så har varit fallet.