Dags för nya tapeter i vardagsrummet

Du kanske har varit med om att det inte alltid är så lätt att hitta det du eftersöker. Kanske har du även varit med om att du inte har någon aning om vad du eftersöker. Ett tips kan därför vara att kolla upp tapettrender för inspiration

Att hitta den rätta tapeten

Det första du behöver tänka på gäller själva tapetseringen. Idag finns det nämligen tapettyper som är enklare att sätta upp vilket gör jobbet en hel del lättare för dig. Välj något passande till vardagsrummets nuvarande stil om du inte planerar på att göra om rummet helt.

För att ge rummet en illusion av att vara större på bredden är det lämpligt att välja en tvärrandig tapet. Vill du däremot ge rummet en illusion av att vara högre i takhöjd bör du satsa på en tapet med vertikala ränder. En viktig princip att utgå ifrån är därför hur du vill framställa rummet. Genom att välja en färgglad och mönstrad tapet kan du verkligen addera det lilla extra och göra rummet mer personligt. Detta medför dock också en ökad risk att du tröttnar på tapeten fortare än om du väljer en tapet med jordnära färger för att sedan dekorera med mer färgglada tavlor exempelvis.