Få ordning på det gamla torpet

Det finns fantastiska hur på landsbygden som bara vill bli omhändertagna och renoverade för att bli beboeliga. Ofta så kostar dessa fastigheter upp mot hälften mot för vad ett köp i eller i närheten av en större stad skulle kosta. Visst det är lite jobb med huset, men vilken livskvalité man får när det är klart för inflyttning och man börjar att bo där.

En del kanske köper det i första hand som en fritidsbostad och renoverar under semestermånaderna för att kunna vara där och njuta på lediga stunder. Till en början så kanske man inte har så höga krav men tack vare den idyll som det är så kommer man att vistas där mer och mer och då kommer detta med bekvämligheterna, visst är det skönt om allt fungerar som avlopp och vatten som rinner ur kranen som det ska. Om inte avlopp och vatten fungerar så får man ta in företag som kan kontrollera och se om det går att göra något åt det gamla avloppet och ledningarna.

Fundera på hur ni har tänkt att använda fastigheten och gör en plan ifall ni tänker flytta in mer permanent. Det är en väldig skillnad om ni kommer att besöka stället ett par veckor under sommaren än om ni mer regelbundet kommat att vara på plats. Det är mycket värt om vatten och avlopp finns indraget i huset än om ni måste gräva och dra in allt sådant. Att köpa ett gammalt hus kan medföra en hel del renovering och är man bara inställd på det så går allt att fixa, mycket är en fråga om inställning och hur pass mycket man vill lägga ut på fastigheten.