Inred ditt hem mer retro

Inredningsstilen retro är en av de mest heta inredningstrenderna just nu. Allt från äldre IKEA-lampor till gamla trämöbler har blivit otroligt populärt. Det innebär också att retroinredning just nu säljs på begagnatmarknaden för höga priser.

Det är såklart ändå möjligt att inreda med mer retro för dig som har en liten budget för ny inredning. Istället för att buda på dyra auktioner, kan du satsa på att antingen leta efter retroinredning på loppisar eller köpa nyproducerade produkter i retrostil.

Det här är retroinredning

Något som är typiskt för retroinredning är färg och mönster. Retromöbler kommer ofta i trä och just teakfärgade trämöbler är en inredningsdetalj som är väldigt typiskt retro. Det är också vanligt med inredningsdetaljer i glas och även plast.

Retroinredning betyder inredning från 1950-, 60-, och 70-talet. Det är inte samma sak som vintage, som kan innebära allt från 1990-tal och längre tillbaka. En viktig skillnad är att vintage alltid innebär att produkten är begagnad. Retro kan däremot vara nyproducerat.

Köp retroinredning online

Eftersom inredning i retrostil fortfarande blir producerat, betyder det att det är lätt att få tag på sådant som inte kostar skjortan.Vill du inreda ditt hem med mer retro kan du shoppa loss online och välja bland många fina retroprylar.