Viktigt med bra dränering kring huset

Bra dränering kring huset är A och O för att slippa fuktproblem. Men det finns en del andra faktorer att tänka på. Exempelvis bör ytvatten ledas bort från fastigheten innan det går ner i jorden. Genom att ha en svag lutning bort från huset rinner vattnet från huset istället för mot grunden. Du bör även undvika att plantera precis intill husväggen. Lägg istället ett dekorativt lager med singel eller stenar emellan huset och växterna.

Bästa dräneringen

För att få den effektivaste dräneringen är så kallat kapillärbrytande och dränerande material det som du ska använda. Dräneringen kan då bli gjord med exempelvis makadam, dräneringsledningar och isolerskivor. Det hindrar att markfukt kommer in i grunden, vilket kan orsaka fukt som på sikt kan leda till mögel. Om du inte har bra dränering kan det dessutom bli en ganska kostsam historia där du kanske måste riva upp golv i en inredd källare.

Vad som är viktigt är att du även använder dig av kunnigt folk som vet hur dräneringen ska bli utförd. Vill du läsa mer om hur dränering går till så ta en titt på miramix.se. Om du är osäker på hur dräneringen ska se ut för din bostad är det alltid en god idé att rådfråga fackfolk.