Behovet av renovering

Om ni hittat ett drömhus på en tomt med en utsikt som ni länge drömt om så kanske det inte spelar så stor roll i vilket skick huset är i. Om det är i dåligt skick och behov av renovering så kan ju priset avgöra om det är värt att köpa det och lägga ner pengar, tid och energi på det.

Om ni är något så när händig och kan göra mycket själv så kanske det är värt det hela. Se till att planera er renovering extra noga så det blir smidigt och exakt som ni vill ha det. Stressa inte fram något bara för att det är så skoj att skapa något eget och nytt. Ta hjälp om det behövs för att säkerställa var vatten och avlopp går på tomten. Det kan vara så att ert hus är så gammalt att det inte finns några papper och ritningar på var vatten och avlopp går. Ni kan se var det går ut från huset men inte var det tar vägen. Det kan vara en fördel att ha detta på papper vart man lokaliserat dessa rör och ledningar.

Om ni ska bo i huset under renoveringen så kan ju vatten och avlopp vara det viktigaste för ert boende. Att ha en fungerande toalett och badrum kan betyda mycket när ni ska vara där och arbeta. Kök och badrum kanske ni ska prioritera först för att få det klart så snabbt som möjligt. Sova kan ni göra oavsett om det bara är spånskivor på väggen. Kolla också upp så att tak med avrinning fungerar och inte behöver lagas först. Även husets grund kan vara viktigt att kolla upp, speciellt om det är en källarvåning på huset. Lämna inget åt slumpen utan skriv ner på en åtgärdslista det som behöver åtgärdas och gör en prioriteringsordning.