Så planerar du ett kalas

Dags att ordna kalas? Då har du något roligt att fixa med! Dels ska du tänka ut dekorationer och dukning, dels ska du planera vad som ska ätas på kalaset.

Dekoration

När allt kommer omkring så vill du och gästerna känna att det är fest! Därför är ett tips att du utgår från 1-3 färger och antecknar alla dekorationer som behövs. Sedan när du har din färdiga lista, så sätter du dig vid skärmen för att handla online. Smidigt!

Förtäring

Självklart vill du bjuda på något ätbart. Först och främst, utgå från vilken tidpunkt kalaset skall äga rum samt vilka gäster som kommer.

Mingel

Det är alltid trevligt att få en drink i handen när man kommer till kalaset, du kan såklart servera alkoholfritt så att det passar alla. Lite småplock som snittar, oliver eller chips till gör susen. Du kan förbereda allt i förväg varpå du kan mingla med gästerna i lugn och ro.

Tårta

Födelsedagskalasets höjdpunkt brukar ju vara en tårta. Beställ tårtan i god tid om du inte tänker baka den själv. Du får pluspoäng om tårtan går i samma färgtema som kalasdekorationerna. Men det viktigaste av allt är att du och gästerna tycker att den smakar gott! Om du känner till födelsedagsbarnets favorittårta så är ju det ett givet kort.